CULTURA

Romànic al Berguedà

L’estil arquitectònic predominant al Berguedà és el romànic. Petites esglésies construïdes pels nostres avantpassats en els llocs més inhòspits; esglésies que posaren els fonaments de les esglésies actuals; un interessant monestir i esglésies perfectament restaurades i condicionades per visitar. Un llegat que el Berguedà ha sabut preservar.

www.dinapat.com

 

Museu de les mines de Cercs

dedicat monogràficament al carbó, és un museu de tècnica i d'història i, al mateix temps, vol ser un centre d'interpretació per explicar i donar a conèixer les múltiples i estretes relacions entre aquest combustible fòssil i l'entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà de l'Alt Berguedà. Avui, l'activitat minera a la comarca del Berguedà ha desaparegut, per això el museu es defineix com un centre d'interpretació que relaciona la tècnica i la història.

www.mmcercs.cat

 

Colònies tèxtils del Llobregat

Una concentració única de colònies industrials -amb elements comuns entre elles i elements singulars que fan que no n'hi hagi cap d'igual- on han viscut i treballat milers de persones i que, actualment, conformen un conjunt patrimonial de gran valor que ens permet recordar un dels capítols essencials del procés d'industrialització de Catalunya. La colònia Rosal, la colònia Vidal, la colònia Viladomiu.... totes són exemples d'aquest esdeveniment històric.

www.elbergueda.cat

 

Jardins Artigas de Gaudí

Dissenyats per Antoni Gaudí a principis del segle XX. L’obra va ser un símbol d’agraïment de l’arquitecte vers la família Artigas, que el va allotjar a casa seva mentre ell treballava en la construcció del Xalet del Catllaràs com a habitatge pels treballadors i enginyers de les mines que extreien carbó per a la fàbrica de ciment d’Asland.

 Els Jardins Artigas fusionen en perfecta harmonia natura i arquitectura.

www.jardinsartigas.cat

 

Festes i esdeveniments

Febrer: Carnestoltes

Maig/juny:La Patum de Berga

Juliol: Els Elois

Desembre: Fia-Faia

www.turismeberga.cat

 

 

 

CULTURA
+34 645776431
info@coolapartments.eu