GASTRONOMIA

El peix del Cap de Creus i el marisc són els plats més apreciats i no és d’estranyar, ja que per el seu terreny rocós i els forts cops de mar el peix té un sabor intens.

Els plats tradicionals són: la paella de marisc, l’escòrpora amb suc, les sardines, les anxoves, la daurada, el mero, el pagre, les garotes, la llagosta, els musclos i un llarg etcètera. Naturalment, tots aquests plats es poden degustar en els diferents restaurants de Cadaqués segons l’època de l’any, es clar. I és que com deia el cèlebre escriptor Josep Pla, en un llibre que va escriure sobre el poble, la cuina local de Cadaqués varia en funció de les estacions:

A Cadaqués hi ha quatre delícies marítimo- terrestres : a l’hivern les garotes o eriçons de mar (que en altres llocs de la costa en diem garoïnes) ; a la primavera els musclos de roca; a l’estiu els crustacis com la llagosta, els llongants (homard en francès) coneguts també amb el nom de llobregants o llobegants.

                                                                       JOSEP PLA "Cadaqués"

De vegades per amenitzar alguns plats a la brasa, generalment carn, es fa servir l’allioli que és una de les salses més populars i delicioses de Catalunya, elaborada exclusivament a base d'all i oli.

Un altre dels productes estrella és l’anxova que es conserva durant deu mesos en sal i pebre, a diferència d’altres pobles de la costa.

Com acompanyament de la taula no falten ni el bon vi ni els dolços com el tortell, la crema catalana, el braç de gitano, el flam i els taps. El seu nom es deu a la seva forma i s'elaboren al municipi des del segle XVIII.

 

GASTRONOMIA
+34 645776431
info@coolapartments.eu