CULTURA

LA CIUTAT HISTÒRICA

Una de les més interessants de Catalunya, la ciutat històrica de Girona permet resseguir més de 2.000 anys d'història a partir de dos recintes fortificats, la Força Vella (Segles I aC-X) i l'Eixample Medieval. El primer correspon a la fundació romana (Segles Iac-X) i el segon a l'ampliació de les muralles durant els segles XIV i XV. Els monuments hi són abundants i molt notables les riqueses artístiques que conserven. L'atracció de Girona es completa amb el suggestiu barri jueu del Call (Segles XII-XV), amb els bellíssims carrers i places porticades, i amb els exultants espais barrocs i construccions noucentistes (Segle XX) de Rafael Masó.

CASES DE L'ONYAR

Girona ofereix espectaculars imatges de carrerons costeruts, d'espais amb porxades i, sobretot, de les façanes de les cases de l'Onyar, el riu que travessa la ciutat, pintades de colors vius, que configuren la imatge més emblemàtica de Girona. Una d'aquestes cases és on hi ha els Girona Cool Apartments. D'entre els ponts que travessen el riu destaquen el d'en Gómez, esvelt i lleuger, i el de Palanques Vermelles (1827), bastit per la casa Eiffel.

LA CATEDRAL

A l'indret més genuí de la Força Vella s'hi troba la Catedral. Aixecada entre els segles XI i XVIII, es configura a partir d'un conjunt de murs i espais d'estils diferents, des del romànic (claustre i torre de Carlemany) fins al barroc de la façana i l'escalinata. El més singular és la gran nau gòtica (s. XV-XVI) que amb 23 m d'amplària és l'espai gòtic voltat més ample del món.

LA BASÍLICA DE SANT FELIU

La primera catedral de Girona fins al s. X, és un dels edificis gòtics més representatius, sobretot l'esvelt campanar (s. XIV-XVI). D'aspecte encastellat, a capçalera romànica es va completar amb les naus gòtiques i la façana barroca (s. XIII-XVIII). El seu interior conserva obres d'art remarcables, com els vuit sarcòfags pagans i paleocristians (s. IV) i el Crist Jacent (s. XIV) del mestre Aloi.

www.catedraldegirona.cat

 

MUSEUS

Girona compta amb set museus que exhibeixen un patrimoni valuós i divers per explicar la història i l'art des de l'antiguitat fins als nostres dies, amb activitats per a tots els públics durant tot l'any: Museu d'història dels Jueus, Museu d'història de Girona, Museu del Cinema, Museu d'Art, Museu d'Arqueologia, Casa Masó, Museu-Tresor de la Catedral

 

ESDEVENIMENTS

Gener: Girona10

Febrer: Festival Internacional del Circ

Març: Black Music Festival

Març/Abril: Setmana Santa. La processó del Sant Enterrament

Maig: Girona Temps de Flors

Juny: In-Somni

Juliol: Tempo Sota les Estrelles

Setembre: Girona Jazz Festival

Novembre: Fires de Sant Narcís

 

 

 

CULTURA
+34 645776431
info@coolapartments.eu